Curierul Românesc

Silviu-Titus Păunescu (AUR), despre taxa pe boală: PSD și PNL impozitează suferința românilor bolnavi de cancer, dând dovadă de un cinism tipic regimurilor totalitare!

Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu a adus în atenția premierului Marcel Ciolacu subiectul concediilor medicale și al așa-numitei „taxe pe boală”, cu mențiunea că PSD și PNL dau dovadă de un cinism tipic regimurilor totalitare, impozitând suferința românilor bolnavi de cancer. De altfel, în luna martie, aceste două partide au votat în comisiile de specialitate păstrarea „taxei pe boală” (contribuția de CASS, de 10% pe concediul medical), chiar dacă România are cea mai mică indemnizație de concediu medical din UE.

În acest context, deputatul AUR a solicitat premierului Ciolacu să transmită când va fi eliminată această taxă în cazul mamelor și al bolnavilor de cancer. De asemenea, Silviu-Titus Păunescu a cerut să îi fie puse la dispoziție date privind sumele care s-au strâns din această suprataxare. Potrivit informațiilor apărute în presă, din taxa pe boală introdusă începând cu anul acesta, Guvernul a colectat deja peste 10 milioane de euro, în ianuarie. Din această sumă, 500.000 de euro au fost luați de la pacienții care au cancer.

„După ce că dreptul firesc al românilor la servicii medicale de calitate este îngrădit, supraviețuirea în sistemul medical românesc fiind, mai mult, o loterie decât o certitudine, după ce că accesul la tratamente rapide pentru bolnavii de cancer este îngreunat la maximum de către lipsa medicamentelor și birocrație – căci de accesul la tratamente inovative nici nu poate fi vorba! – mai nou, guvernul pe care îl conduceți, în lipsă de bani, impozitează suferința și stadiul terminal al românilor bolnavi de cancer, dând, astfel, dovadă de un cinism tipic regimurilor totalitare!

De aproape jumătate de ani nu ați eliminat suprataxarea concediilor medicale ale mamelor și bolnavilor de cancer, în schimb continuați să tolerați nerecuperarea marilor prejudicii aduse statului român!”, a transmis deputatul.

Related Articles

Back to top button