Curierul Românesc

Ilie Coleșa (AUR), acuzații la adresa deputaților PSD și PNL: sunteți controlați de industria jocurilor de noroc

Deputatul AUR Ilie Coleșa a lansat acuzații dure la adresa parlamentarilor PSD și PNL, în contextul în care aceștia au ignorat în repetate rânduri solicitările venite din partea partidului AUR de a introduce pe ordinea de zi proiectele de lege ce avea drept obiectiv scoaterea păcănelelor în afara localităților și reglementarea strictă a publicității în cazul jocurilor de noroc. Săptămâna aceasta, PSD și PNL au propus ca patru comisii să facă ședințe în paralel cu plenul Camerei Deputaților pentru a dezbate o lege inițiată de aceste două partide, dar care nu rezolvă problema de fond.

Ilie Coleșa a acuzat PSD și PNL că refuză să adopte măsuri dure pentru că aceste partide sunt controlate de industria jocurilor de noroc. Tocmai de aceea, deși păcănelele au distrus viețile a sute de mii români, Guvernul refuză să adopte proiectele de lege care impun reglementări strice.

„Un teatru prost și o ipocrizie mai mare nu cred că există nu doar în acest Parlament, ci în întreaga lume. Ați creat o problemă timp de zeci de ani în societatea românească, în special în marile orașe, în care sunt o mulțime de oameni dependenți de jocurile de noroc care își distrug viețile, își vând ultimul avut și tocmai acum, la începutul unei obișnuite ședințe de plen, după ce săptămâni de-a rândul ați tăiat o zi sau două din programul de lucru, după ce ați refuzat zeci de propuneri ale opoziției AUR de a introduce pe ordinea de zi a comisiilor raportoare toate proiectele legislative prin care se scoteau jocurile de noroc dinafara tuturor localităților și în special din localitățile mari, prin care se reglementa în mod foarte strict reclama la aceste jocuri de noroc.

După ce ați refuzat, după ce ați făcut jocul industriei, veniți și într-o banală zi propuneți ca patru comisii să facă ședințe în paralel cu plenul pentru a vă discuta propria dumneavoastră lege. O ipocrizie mai mare nici că se poate. Și, mai mult, arătați că sunteți în mod clar controlați de industria de jocuri de noroc, spunând că veți scoate jocurile doar din localitățile sub 15.000 de locuitori, iar după reacția industriei veți vedea dacă mergeți mai departe sau nu”, a declarat Coleșa.

Camera Deputaților a adoptat marți, 9 aprilie, un proiect de lege ce are ca obiect de reglementare instituirea unor niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenței de organizare și de exploatare a jocurilor de noroc, interzicerea băuturilor alcoolice în locații, înființarea unui registru al companiilor și sediilor, precum și majorarea garanțiilor depuse de companii, obligația operatorilor de a avea sediul social în România.

Related Articles

Back to top button