Politică

Partidul AUR propune împădurirea a un milion de hectare de teren degradat, criticând exploatarea abuzivă a resurselor forestiere și indiferența clasei politice

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), sub conducerea președintelui George Simion, a lansat un plan ambițios pentru refacerea mediului înconjurător și protejarea resurselor naturale ale României, prin împădurirea a 1.000.000 de hectare de teren degradat. Propunerea AUR a fost salutată ca un pas important către conservarea și regenerarea pădurilor, în timp ce a atras critici asupra clasei politice anterioare, care a permis exploatarea excesivă a lemnului și vânzarea acestuia către alte țări, precum Austria.

„Acest plan de împădurire este vital pentru viitorul nostru și pentru sănătatea mediului înconjurător. AUR se angajează să refacă și să protejeze pădurile noastre, resurse neprețuite care au fost neglijate și exploatate în mod abuziv de către alte guverne. Este timpul să acționăm pentru a restabili echilibrul și pentru a stopa distrugerea inutilă a naturii”, a declarat George Simion.

AUR a subliniat că pădurile reprezintă o componentă vitală a ecosistemului și joacă un rol crucial în combaterea schimbărilor climatice, protejarea biodiversității și asigurarea unui mediu sănătos pentru generațiile viitoare. Împădurirea terenurilor degradate va contribui la conservarea solului, la combaterea eroziunii și la îmbunătățirea calității vieții în mediul rural.

În același timp, AUR a criticat dur clasa politică anterioară pentru gestionarea defectuoasă a resurselor forestiere ale țării și pentru vânzarea lemnului către alte state, fără a lua în considerare impactul asupra mediului și asupra comunităților locale.

„Politicienii din trecut au fost interesați doar de profituri imediate, ignorând consecințele devastatoare ale defrișărilor masive și ale exploatării abuzive a pădurilor. AUR se opune acestei mentalități și se angajează să protejeze și să valorifice resursele naturale ale României într-un mod sustenabil și responsabil”, a adăugat un reprezentant al partidului.

Planul AUR pentru împădurirea a 1.000.000 de hectare de teren degradat este văzut ca un pas semnificativ către asigurarea unui viitor mai verde și mai sustenabil pentru România. Într-un moment în care criza climatică și degradarea mediului sunt probleme urgente la nivel global, inițiativa AUR este salutată ca un exemplu de lideri care acționează în interesul comun și al protejării resurselor naturale ale țării.

Related Articles

Back to top button