Curierul Românesc

Începând cu 2040, centralele de apartament vor fi interzise. Dumitru Flucuș (AUR): este o mare nedreptate. Alegerile din 9 iunie, un moment decisiv

O directivă de eficiență energetică a Comisiei Europene Europeană stabilește că, începând cu 2040, centralele de apartament vor fi interzise. Astfel, se vor stabili o serie de măsuri în vederea creșterii performanței energetică a clădirilor, iar fiecare stat membru UE va adopta o strategie pentru a reduce consumul mediu de energie primară al clădirilor rezidențiale cu 16% până în 2030 și cu 20-22% până în 2035.

Deputatul AUR Dumitru Flucuș a afirmat că aceste măsuri sunt împotriva confortului cetățenilor. Nu este normal ca Uniunea Europeană să îi forțeze pe români să renunțe la centralele de apartament (2,5 milioane de locuințe din România se încălzesc cu gaz natural) și să se întoarcă la încălzirea centralizată – și asta în condițiile în care acești cetățeni au suportat din propriile buzunare achiziționarea și instalarea unei centrale de apartament.

„Aceste planuri total împotriva confortului cetățenilor se clocesc în birourile de la Bruxelles, în birourile Europei, unde stă în fruntea bucatelor Ursula von der Leyen, cu o sumedenie de alți oameni care n-au fost aleși niciodată, dar au decizie multă și care gândesc cum pot să facă ca să mai strângă șurubul, să mai ia una din libertățile cetățenilor europeni.

Noi am avut încălziri centrale pe vremea comuniștilor; după ce regimul comunist a căzut ni s-a explicat că nu mai funcționează așa și au fost încurajate familiile să-și facă centrale independente, lucru care s-a făcut în mare parte. Acum, când un procent semnificativ din cetățeni au centrale de apartament, trebuie să ne întoarcem la încălzire centralizată. Ni se spune trebuie să distrugeți centralele de apartament”.

În contextul dat, deputatul AUR Dumitru Flucuș a subliniat că, la alegerile europarlamentare din 9 iunie, cetățenii români pot alege să trimită în Parlamentul European persoane care să lupte împotriva adoptării unor astfel de măsuri, care afectează bunăstarea cetățenilor.

„Nu putem lăsa ca aceste idei absolut urâte și defavorabile cetățenilor să fie puse în aplicare. Nu mai putem trimite tot globaliștii care au fost până acum – PSD, PNL și USR sunt parte din acest bloc mare european care împing lucrurile spre globalism”, a mai spus deputatul.

Related Articles

Back to top button