Curierul Românesc

Lilian Scripnic (AUR): Abuzurile baronilor locali subminează sănătatea publică. Locuitorii comunei Grivița (jud. Galați) nu au acces la servicii medicale de bază de mai bine de doi ani

Deputatul AUR Lilian Scripnic aduce în atenția publică o problemă gravă: abuzurile baronilor locali subminează sănătatea publică. Acest lucru se întâmplă în prezent în comuna Grivița din județul Galați, unde primarul PSD, Niță Chebac, pune în pericol sănătatea oamenilor. De mai bine de doi ani, localitatea nu are medic de familie, oamenii fiind nevoiți să călătorească până la Galați pentru a avea acces servicii medicale de bază. Locuitorii reclamă faptul că, deşi s-ar fi găsit un medic care doreşte să-şi facă meseria în comună, acesta ar întâmpina oprelişti din partea actualei administrații.

Presa a arătat în repetate rânduri care sunt problemele sistemului de sănătate de România: paralizat de incompetenţă, lipsa de interes profesional şi empatie şi, totodată, de prea multă aroganţă şi cinism din partea unor cadre medicale. Toate aceste deficiențe au stat la baza unor situații tragice, așa cum s-a întâmplat recent cu cei 17 pacienți decedați la secția de terapie intensivă din cadrul spitalului Pantelimon, după ce ar fi primit tratament în doze și de 10 ori mai mici decât era necesar.

„Ce ar trebui să se întâmple în comuna Griviţa din judeţul Galaţi pentru ca atitudinea abuzivă a primarului PSD, Niță Chebac, prin care generează la rândul lui, în mod direct, un adevărat atentat la sănătatea publică a cetăţenilor din localitate, să fie verificată de instituţiile de control guvernamentale, deşi este un primar al partidului de guvernământ”, a punctat deputatul AUR de Galați, Lilian Scripnic.

Într-o declarație politică, deputatul a adus în atenția publică situația din comuna Grivița (jud. Galați), unde, de mai bine de doi ani, localnicii nu au acces la servicii medicale de bază. Primarul Niță Chebac a pus piedici în calea medicilor tineri care ar fi dorit să își desfășoare activitatea la dispensarul din comună.

„De prea mult timp, acest baron local dispreţuieşte viaţa şi sănătatea unei întregi comune, blocând folosirea unui dispensar pentru medic de familie, medic stomatolog şi alte specialităţi doar pentru că urmăreşte interese personale. A organizat licitaţii pentru folosirea dispensarului. Au venit medici tineri care voiau să îsi dedice activitatea şi cariera pentru binele cetăţenilor comunei şi care, initial, au câştigat. Dar pentru că nu au reuşit să îi arate primarului ce ar putea acesta să câştige în mod direct de pe urma lor, Chebac a anulat licitaţiile.

Oare este nevoie de moartea unei tinere femei la naştere ori a unui copil de vârstă fragedă pe care nu are cine să-l consulte, pentru ca această situaţie creată cu rea credinţă de primarul PSD, Chebac Niță, să atragă atenţia corpului de control al prim-ministrului sau al ministrului Sănătăţii? Noi nu ne vom opri aici, fraţi români, pentru că nu se mai poate!”, a declarat Lilian Scripnic.

Related Articles

Back to top button