Curierul Românesc

Sorin Lavric (AUR): România a intrat în Schengen în genunchi. Liderii coaliției PSD-PNL ar fi trebuit să intre în pământ de rușine

Sorin Lavric a declarat că, pentru intrarea parțială în Schengen, liderii coaliției PSD-PNL ar fi trebuit să intre în pământ de rușine, în loc „să se bucure de firimiturile căzute de la masa cancelarului austriac Karl Nehammer”. De mai bine de 13 ani, PSD și PNL vând românilor iluzia intrării în Schengen. Așa-zisul succes al intrării în Air Schengen este aproape nesemnificativ deoarece românii sunt tratați în continuare ca cetățeni de mâna a doua – li se respinge dreptul la circulație liberă în pe teritoriul UE și sunt nevoiți să stea la cozi interminabile.

„După ce românii au îndurat ani întregi de umilințe, fiind tratați ca niște cetățeni de mâna a doua de către liderii Uniunii Europene, în sfârșit, țara noastră a fost primită în spațiul Schengen. Momentan doar în Air Schengen. Adică ridicarea controalelor la frontieră e doar una parțială, pe cale aeriană și maritimă.

Deși liderii coaliției PSD-PNL ar fi trebuit să intre în pământ de rușine pentru că Austria se opune în continuare ca România să adere și terestru la Spațiul Schengen, Ciucă și Ciolacu s-au bucurat ca doi infantili de firimiturile căzute de la masa lui Karl Nehammer, iar Iohannis a sărbătorit, cum altfel, decât cu o partidă de golf la Pianu de Jos”, a afirmat senatorul.

Domnia sa a atras atenția că neintrarea României în Spațiul Schengen terestru afectează îndeosebi economia românească. Tocmai de aceea, la alegerile din acest an, românii trebuie să voteze un partid care are capacitatea de a reconstrui România: Alianța pentru Unirea Românilor.

„Neintrarea României în Spațiul Schengen terestru reprezintă un dezastru pentru economia românească, care pierde astfel miliarde bune necesare pentru investiții, educație, sănătate și dezvoltare, însă poate că exact acești bani reprezintă peșcheșul lui Iohannis pentru funcția europeană la care visează de atât amar de vreme.

La alegerile din acest an, românii trebuie să-i trimită urgent acasă pe acești incompetenți și trădătorii de neam. Țara are nevoie de o nouă conducere, iar Partidul Alianța pentru Unirea Românilor este singurul care are capacitatea de a reconstrui România”, a mai spus senatorul Sorin Lavric.

Related Articles

Back to top button