Curierul Românesc

Dan Tanasă, discurs dur în Parlament: Îi țineți pe români în sărăcie și apoi le dați ajutoare, cartele și bonuri valorice. Asta este strategia politică a PSD, PNL și UDMR pentru România în ultimii 34 de ani

Dan Tanasă a avut o intervenție dură în cadrul plenului Camerei Deputaților de săptămâna aceasta, când a fost supus votului un proiect de lege privind acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea preţului la energie. Deputatul AUR a criticat PSD, PNL și UDMR pentru că, de mai bine de trei decenii, din cauza incompetenței crase, nu le pot oferi românilor un trai decent, ci doar ajutoare: „Îi țineți pe români în sărăcie și apoi le dați ajutoare, cartele și bonuri valorice. Asta este strategia politică a PSD, PNL și UDMR pentru România în ultimii 34 de ani”, a subliniat Tanasă.

În context, deputatul a amintit că, zilele trecute, Eurostat a dat publicității cifre foarte dure, care arată că tinerii din România sunt cei mai săraci din Uniunea Europeană. De asemenea, datele Institutului Național de Statistică vin în completarea acestui tablou dezolant: la nivelul anului 2022, peste 4 milioane de români trăiau într-o sărăcie lucie. Așadar, susține Dan Tanasă, românii au nevoie de pensii și salarii decente, nu de sprijin financiar din partea Guvernului. Pentru asta însă este nevoie de o guvernanți competenți, care să aibă soluții.

„Românii n-au nevoie de cartele și bonuri valorice. Românii au nevoie de salarii decente, de locuri de muncă și de pensii decente. Dar pentru că nu vă pricepeți să faceți de niciunele, nici salarii, nici pensii, nici locuri de muncă, ce faceți? Îi țineți în sărăcie și le compensați prețurile. Bulversați piața de energie și piața lemnelor de foc.

Sigur că orice ajutor este binevenit. Însă, pe termen mediu și lung, ideea de a-i ține pe oameni în sărăcie, să depindă tot timpul de anumite cartele, de anumite subvenții, de anumite sume din acestea derizorii, care să le compenseze facturile, este o bătaie de joc și asta arată incompetența crasă a guvernărilor PSD, PNL, UDMR din ultimii 34 de ani. Românii au nevoie să fie tratați cu demnitate, iar pentru asta au nevoie de salarii și pensii decente, din care să-și permită singuri să și plătească facturile la gaz sau la energie electrică”, a afirmat deputatul.

Related Articles

Back to top button