Curierul Românesc

Moțiunea și toboganul

Vestea în conformitate cu care PSD și aliații săi din Parlamentul României vor supune la vot luni, 31 august, moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de dl. Ludovic Orban a luat cam pe nepregătite o bună parte a analiștilor și jurnaliștilor.

Până ca respectiva știre să facă turul redacțiilor, mai toată lumea credea că votul pe moțiune se va desfășura cândva, în prima decadă a lunii septembrie. Adică numai după revenirea din concedii și doar după ce CCR va formula un răspuns  sesizării vizând constituționalitatea demersului partidului condus de dl. Marcel Ciolacu. Sesizare făcută de guvernul însuși.

Au fost chiar comentatori politici care au crezut că PSD va face uitată moțiunea și aceasta în primul rând datorită înfluenței benefice pe care ar fi început să o aibă în rândul conducerii social-democrate dl. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al partidului. Dacă nu cumva chiar datorită faptului că pretins noua conducere a PSD ar fi trecut serios la reconstrucția partidului despre care este vorba în moțiunea pe baza căreia domnii Ciolacu, Dîncu, Stănescu, revenantul Grindeanu, doamna Gabriela Firea și o liotă de vicepreședinți au dobândit dreptul de a fi plasați în fruntea bucatelor social-democrate.

Nu voi insista aici asupra naivității de care fac dovadă cei care încă mai cred că PSD ar putea fi reconstruit. De cine? De exact aceiași oameni care acum se leapăda ca de Satana de fostul El Lider Máximo, dl. Liviu Nicolae Dragnea? Naivi sunt și cei care își pun nu știu ce mari speranțe în dl. Dîncu. Nu a fost oare profesorul de la Cluj până mai deunăzi un prieten intim al d-lui Dragnea, nu i-a emis oare chiar dumnealui certificate de garanție și de calitate spunând cui a avut timp să îl asculte că teleormăneanul va reprezenta pentru toți o plăcută surpriză? 

Voi observa doar că miercuri conducerea PSD a dat-o la întors. A decis în regim de maximă urgență ca moțiunea să fie votată în prima zi a săptămânii viitoare . Dl. Paul Stănescu, secretarul generalul al partidului, a început să le transmită parlamentarilor PSD sms-uri în care li se punea tuturor în vedere, probabil tot ca parte a reconstrucției partidului, că cei ce nu vor vota în favoarea dărâmării guvernului Orban vor fi excluși din partid.

De ce atâta grabă? Din cel puțin trei motive. 1. Problemele de constituționalitate pe care le ridică dezbaterea unei moțiuni depusă în cursul unei sesiuni,

 » sursa: www.adevarul.ro

Related Articles

Back to top button