Politică

George Simion: AUR propune promovarea vânzării de produse autohtone prin obligarea comercianților să ofere cel puțin un produs românesc similar pe rafturile lor

Într-o declarație recentă, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a subliniat angajamentul ferm al partidului său față de dezvoltarea capacităților de producție autohtone în România. Potrivit lui Simion, AUR își propune să promoveze un mediu economic în care producătorii autohtoni să fie protejați și sprijiniți în mod egal, în concordanță cu acțiunile întreprinse pentru acționariatul străin.

Una dintre principalele măsuri propuse este protejarea producătorilor autohtoni, în timp ce se asigură un tratament echitabil din partea statului, similar cu cel oferit investitorilor străini. Această inițiativă urmărește să promoveze o piață concurențială în care companiile românești să aibă șanse egale de succes.

În plus, AUR propune promovarea vânzării de produse autohtone prin obligarea comercianților să ofere cel puțin un produs românesc similar pe rafturile lor, în aceleași condiții ca și celelalte companii partenere. Această strategie are ca scop stimularea consumului de produse locale și susținerea producătorilor români în fața concurenței străine.

De asemenea, partidul propune stimularea consumului de produse marcate cu eticheta „Fabricat în România”, atât pe piața internă, cât și pe cea externă, pentru a favoriza exporturile și a sprijini creșterea economică a țării.

În ceea ce privește relația între angajatori și angajați, AUR dorește să ofere posibilitatea companiilor de a recompensa salariații pentru contribuția lor la profitul firmei prin distribuirea de dividende, în condiții de taxare similare cu cele pentru acționari.

În plus, partidul propune crearea unor bănci noi, precum Banca de Dezvoltare, Banca Agricolă și Banca Românească pentru Locuințe și Consolidarea Clădirilor, pentru a asigura creditarea afacerilor autohtone și a populației, facilitând astfel accesul la finanțare pentru inițiativele locale.

De asemenea, AUR urmărește extinderea CEC Bank în comunitățile românești din diaspora, pentru a sprijini românii interesați să deschidă magazine și depozite cu produse autohtone, consolidând astfel legăturile economice și culturale ale României cu diaspora sa.

În concluzie, planurile ambițioase ale AUR pentru dezvoltarea capacităților de producție autohtone reflectă un angajament ferm față de stimularea economiei românești și promovarea intereselor naționale într-un mediu global competitiv.

Related Articles

Back to top button