Curierul Românesc

Dumitrina Mitrea (AUR) a cerut ca toate propunerile legislative care reglementează activitatea jocurilor de noroc să fie puse pe ordinea de zi. Această industrie înregistrează profit, cu susținerea celor din Parlament

În plenul Camerei Deputaților de săptămâna aceasta, deputata Dumitrina Mitrea (AUR) a cerut ca toate proiectele legislative care reglementează activitatea jocurilor de noroc, așa-numitele păcănele, să fie puse pe ordinea de zi. În acest context, deputata i-a amintit președintelui interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis (PSD), că, în ciuda declarațiilor făcute, a amânat să ia măsuri reale împotriva acestei industrii, care, între timp, a continuat să câștige foarte mulți bani.

Solicitarea deputatei a fost făcută în contextul în care, săptămâna aceasta, a fost introdusă pe ordinea de zi a ședinței Camerei Deputaților, o singură inițiativă legislativă privind industria jocurilor de noroc, și anume cea inițiată de PSD, care însă reprezintă doar praf în ochi întrucât nu rezolvă problema de fond. Propunerea PSD are ca obiect de reglementare instituirea unor niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenței de organizare și de exploatare a jocurilor de noroc, interzicerea băuturilor alcoolice în locații, înființarea unui registru al companiilor și sediilor, precum și majorarea garanțiilor depuse de companii, obligația operatorilor de a avea sediul social în România.

„Amintesc că pe 9 noiembrie am avut la Comisia de Industrii șapte propuneri legislative de la toate partidele, inițiate de toate partidele din Parlament. La acea comisie, în acea zi, dumneavoastră, domnule Simonis, ați fost prezent și pur și simplu ați spus că vom ajunge la un consens politic să să putem să aprobăm absolut toate acele propuneri legislative. Ar fi cazul, pentru că fiecare propunere legislativă este bună și nu doar cea de la PSD.

Ar fi bine dacă tot ne reunim astăzi (marți, 9 aprilie, n.r.) în toate cele patru comisii, să vorbim de toate propunerile legislative și să le punem pe toate pe ordinea de zi, pentru că toate sunt foarte importante, nu doar scoaterea acestor jocuri de noroc. Atunci îmi amintesc că v-ați rupt cămașa de pe dumneavoastră, domnule Simonis, și ați avut un discurs foarte puternic, însă după patru luni, cam mult timp a trecut. În timp ce industria de jocuri de noroc a câștigat foarte, foarte mulți bani și în același timp susținuți de către dumneavoastră, cei din Parlament”, a declarat Dumitrina Mitrea.

Related Articles

Back to top button