Curierul Românesc

Adrian Costea (AUR): Fermierii români așteaptă și astăzi plata despăgubirilor pentru culturile din anul 2020 calamitate de secetă

Senatorul Adrian Costea (AUR) a semnalat Ministerului Agriculturii faptul că fermierii români nu au primit până astăzi plata despăgubirilor pentru culturile de porumb din anul 2020, calamitate de secetă, așa cum prevede legea 381/2002. Într-o interpelare adresată MADR, acesta face referire la cazul fermierilor din județul Ialomița, ale căror culturi agricole au fost grav afectate de seceta pedologică din vara anului 2020.

„În vara anului 2020, Ialomița, județ pe care îl reprezint în Parlamentul României, a fost printre cele mai afectate de calamitate, o secetă pedologică fără precedent. Conform statisticilor de care dispun, în acest județ au fost afectate de secetă 115.493 hectare de culturi agricole însămânțate în primăvara anului 2020 din care:

  • 28.404 hectare floarea soarelui,
  • 82.239 hectare porumb,
  • 1.959 hectare mazăre,
  • 2.889 hectare soia”, a precizat senatorul.

Domnia sa a subliniat că acest caz i-a fost adus la cunoștință de către fermierii din Ialomița, nemulțumiți de faptul că nu au primit niciun sprijin din partea statului drept compensare pentru pierderile suferite în 2020. În acest context, Adrian Costea a solicitat MADR să transmită răspuns la următoarea întrebare: Există o strategie a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru compensarea acestor pierderi din vara anului 2020?

Related Articles

Back to top button