Curierul Românesc

Radu Grădinaru (AUR): PSD și PNL să-și asume că nu pot conduce România și să lase profesioniștii din instituții să își facă treaba

Deputatul AUR Radu Grădinaru a transmis un mesaj tranșat actualei coaliții de guvernare și a afirmat că România nu se poate dezvolta, dacă, în locul specialiștilor, în instituțiile publice sunt aduși oameni de partid. Declarația a fost făcută în contextul în care, în plenul Camerei Deputaților, s-a supus votului un proiect de lege prin care se prelungește termenul prevăzut art.6 din Ordonanţa Guvernului nr.40/2006 pentru aprobarea şi finanţarea programelor multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor până la 31 decembrie 2025, după ce acesta a fost prelungit succesiv în 2023, 2015, 2017, 2019 și 2021.

Precizăm că, prin OUG nr.40/2006, a fost aprobat mecanismul de susținere financiară a autorităților administrației publice locale și centrale în realizarea proiectelor de investiții cuprinse în programele multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor. Scopul acestor programe este îmbunătățirea infrastructurii de mediu în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate de România în cadrul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană pentru cap.22 „Protecția mediului înconjurător”.

Alianța pentru Unirea România a votat pentru adoptarea acestui proiect de lege, însă deputatul Radu Grădinaru a ținut să transmită guvernanților următorul mesaj:

„dacă acest Guvern PSD-PNL, în loc de specialiști, au angajat oameni de partide, care nu se pricep la nimic și care împiedică instituțiile publice să-și ducă la îndeplinire obiectivele, soluția nu este prelungirea termenelor. Soluția este să ne atingem la timp obiectivele. Or, pentru acum aceste termene au fost modificate de mai multe ori.

Să-și asume PSD și PNL că nu pot conduce România și să lase profesioniștii din instituții să își facă treaba. Să nu mai aducă politicieni pe funcții de decizie, ci să-i trimită la muncă în privat, că apele din România sunt abandonate, că nu se fac lucrări de întreținere, că pădurile României se taie ca să ia drumul exportului, că piața de lemn este dominată de companii austriece, că acești austrieci comandă guvernului PSD și PNL cum să arate o lege. Este inadmisibil”, a declarat deputatul.

Related Articles

Back to top button