Curierul Românesc

Florin Pușcașu (AUR) solicită anularea noii metode de calcul pentru impozitarea proprietăților ce intră în vigoare începând cu 1 ianuarie 2025. Îmbogățirea baronilor locali se face pe spinarea românilor aflați în nevoie

Deputatul AUR Florin Pușcașu solicită Guvernului să anuleze prevederile Ordonanței de Urgență nr. 16/2022 referitoare la noua metodă de calcul pentru impozitarea proprietăților ce ar urma să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2025. Pe românii îi așteaptă alte creșteri de taxe și impozite, deși au fost afectați de creșterea prețurilor la alimentele și utilități. Îmbogățirea baronilor locali se face pe spinarea românilor aflați în nevoie, constată deputatul.

„Contribuabilii, persoane fizice și juridice deopotrivă, trebuie să știe că, pe lângă creșterile de impozite din acest an, peste numai 9 luni îi așteaptă noi majorări, de data aceasta pe segmentul taxelor locale pe proprietate (mobile și terenuri). Este vorba despre prevederi care schimbă esențial modul de calcul al acestora, stabilite prin Ordonanța de Urgență nr. 16/2022”, a explicat Florin Pușcașu.

Desigur că aceste majorări nu sunt întâmplătoare, guvernații sperând ca astfel să asigure venituri suficiente pentru baronii locali care recent și-au majorat lefurile, fără să verifice sustenabilitatea bugetului local.

Potrivit deputatului AUR, noile reguli vor impune o nouă metodă de calcul pentru impozitarea proprietăților, eliminând plafoanele maxime și ajustând taxele în funcție de valoarea de piață a proprietăților.

„Aceste schimbări vor avea un impact semnificativ asupra contribuabililor, atât persoane fizice, cât și juridice, și vor influența deciziile de investiții în proprietăți rezidențiale sau nerezidențiale.

Practic, va fi o lovitură crâncenă la adresa nivelului de trai al românilor”, a subliniat Florin Pușcașu.

În contextul dat, deputatul AUR solicită premierului Marcel Ciolacu să transmită răspuns la întrebările:

  1. La ce data veți anula noua metodă de calcul pentru impozitarea proprietăților ce intră în vigoare la 01.01.2025?
  2. La ce dată pensia minima și salariul minim vor fi calculate pe baza unui coș minim de consum conform normelor europene?

Related Articles

Back to top button