Curierul Românesc

Adrian Axinia (AUR): Ordonanța 33/2023 este o rușine colosală a guvernului Ciolacu. Coaliția PSD-PNL face jocurile companiilor din străinătate

Adrian Axinia a declarat că Ordonanța 33/2023 privind prorogarea unor termene în domeniul urbanismului şi al construcţiilor este o rușine colosală a guvernului Ciolacu și că, tocmai de aceea, deputații AUR nu au votat proiectul de lege pentru aprobarea acestei OUG. În cadrul intervenției sale din plenul Camerei Deputaților, deputatul a adus și argumente pentru a arăta că acest act normativ este „o crimă pentru sectorul construcțiilor edilitare din România”, precum și principala sursă a corupției generalizate care împiedică dezvoltarea infrastructurii din țara noastră.

În primul rând, deputatul AUR a afirmat că obiectivul PSD și PNL este acela de a proteja interesele de partid: „se încalcă angajamentul asumat prin PNRR privind reformarea cadrului normativ din domeniul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor, de care depinde a patra cerere de finanțare. Practic, ca să păstrați firmele căpușă, renunțați la aproximativ 3 miliarde de euro, bani pe care i-ar putea folosi România în infrastructură”.

În al doilea rând, Adrian Axinia a precizat că, deși legea obligă la certificarea firmelor care se ocupă de construcții, proiectare și consultanță în construcții încă din 2016, actuala coaliție prelungește din nou termenul: „se va ajunge la 10 ani de când statul român își fură singur căciula. Nu-i plac nici standardele de calitate, nici competiția firească într-o economie de piață”.

În final, deputatul a acuzat PSD și PNL că fac jocul companiilor străine care primesc contracte colosale și nu prestează conform banilor plătiți.

„Așa ne luăm țepe de la turci, italieni și francezi, în condițiile în care avem firme românești care pot presta aceste lucrări cu specialiști bine instruiți, cu utilaje și cu dorință de a lucra. Țipă Marcel Ciolacu că vrea patriotism economic și apoi emite o ordonanță de urgență prin care face jocurile companiilor din străinătate. Ca inginer constructor, vă spun că această lege de aprobare a Ordonanței Guvernului 33/2023 este o crimă pentru sectorul construcțiilor edilitare din România. Este sursa primă a unei corupții generalizate care împiedică dezvoltarea infrastructurii din țara noastră”, a spus, în încheiere, Adrian Axinia.

Related Articles

Back to top button