comunicat

Miercuri a avut loc o explozie pe o navă în apropierea unui port românesc

Miercuri dimineață a avut loc o explozie la bordul unei nave de marfă în apropierea portului românesc Sulina.

Ministerul român al Transporturilor și Infrastructurii a precizat că nava sub pavilion Togo, care transporta ciment, a raportat la ora 6:50 o explozie în sala motoarelor.

Nava se afla la 7 mile marine la est de Sulina, cu 12 membri ai echipajului la bord, dintre care cinci sirieni, patru turci, un libanez și un egiptean.

Marina română a solicitat de urgență ajutorul navei ARSVOM aparținând Poliției de Frontieră. La bordul acesteia, membrii echipajului au fost transportați în siguranță la Sulina. Unsprezece persoane au suferit atacuri de panică, iar o persoană a suferit contuzii.

„Cargoul SEAMA, cu o lungime de 90 de metri și o lățime de 14 metri, este acum ancorat, iar operațiunile de salvare continuă. Navigația pe brațul Sulina nu a fost perturbată”, a precizat ministerul român.

Administrația Navală Română investighează incidentul. Publicația admite că este posibil ca nava să fi căzut pe o mină marină, dar această informație nu a fost confirmată încă.

Totuși, se știe că Marina Română a trimis o navă cu scafandri la locul incidentului pentru a căuta mine marine, relatează Antena 3 CNN.

Portul Sulina este situat în apropiere de granița cu Ucraina, în Delta Dunării.

De la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, echipe de scafandri militari români, bulgari și turci au dezamorsat în mod regulat minele care plutesc în derivă în apele lor.

În plus, România a avut mai multe incidente recente în care au fost găsite resturi asemănătoare cu fragmente de drone în zonele de frontieră din apropierea unor obiective ucrainene bombardate de Rusia. Autoritățile române nu au recunoscut imediat doborârea dronei pe teritoriul lor, așa cum a susținut partea ucraineană.

Odată cu începerea loviturilor rusești din august 2023 împotriva infrastructurii de la Izmail și Reni, România a verificat și ea dacă dronele sau resturi ale acestora au căzut pe teritoriul său.

Related Articles

Back to top button