comunicat

Marius Lulea (AUR)m atac la Ciolacu: Nu suntem de acord să primim emigranți! Condițiile Austriei sunt scandaloase

Marius Lulea, prim-vice președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a venit cu un atac vehement la adresa Austriei și a poziției sale. Marius Lulea a declarat clare că România nu poate accepta imigranți în schimbul drepturilor care îi sunt cuvenite, în special intrarea în spațiul Schengen.

Liderul AUR: Ciolacu și PSD nu pot apăra interesele României

El a argumentat că România are nevoie de lideri politici care să fie dispuși să apere cu fermitate interesele naționale și să nu fie dispuși să facă concesii inoportune sau să accepte condiționări nedrepte. Criticile aduse lui Ciolacu au subliniat importanța unei abordări unitare și hotărâte în fața problemelor care afectează țara, precum aderarea la Schengen, și au sugerat că PSD nu face nimic a se asigura că România obține ceea ce îi este cuvenit în cadrul Uniunii Europene.

Dezbaterea privind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen a stârnit, încă o dată, controverse aprinse în lumea politică și în societatea românească. Recent, Ministrul de Interne austriac, Gerhard Karner, a făcut declarații care au creat valuri în rândul politicienilor români și al opiniei publice. Karner a subliniat că Viena a prezentat Comisiei Europene „condiții clare” pe care aceasta trebuie să le implementeze înainte ca Austria să fie de acord cu primirea României și Bulgariei în așa-numitul „Air Schengen”. Printre aceste condiții se numără controale întărite la frontierele terestre și preluarea de către cele două țări a solicitanților de azil, în special afgani și sirieni.

Una dintre principalele critici ale lui Marius Lulea (AUR) a fost legată de faptul că Austria pare să condiționeze aderarea României la Schengen de preluarea unui număr semnificativ de solicitanți de azil, în special afgani și sirieni. Acest lucru a stârnit îngrijorarea și indignarea opiniei publice românești, care percepe această cerință ca fiind nejustificată și disproporționată. Lulea a subliniat că România nu poate fi de acord să își asume responsabilitatea preluării unui număr mare de imigranți fără a primi în schimb beneficiile pe care le aduce aderarea la Schengen, cum ar fi eliminarea controalelor la frontierele interne ale Uniunii Europene.

De asemenea, Marius Lulea a acuzat Austria de tratament umilitor față de România și Bulgaria în ceea ce privește aderarea la Schengen. El a subliniat că condițiile impuse de Austria par a fi menite să încetinească sau să pună în dificultate procesul de aderare al celor două țări, ceea ce ar putea fi interpretat ca o formă de discriminare sau de tratament inechitabil în cadrul Uniunii Europene.

În final, Marius Lulea a subliniat importanța respectării principiului solidarității între statele membre ale Uniunii Europene și a cerut ca procesul de aderare să fie bazat pe criterii obiective și echitabile, fără condiționări inoportune. De asemenea, el a subliniat că România este pregătită să își asume responsabilitățile care vin odată cu aderarea la Schengen, dar că aceasta trebuie să fie însoțită de drepturile cuvenite și de respectul pentru suveranitatea și interesele țării.

Related Articles

Back to top button