comunicat

Luna octombrie este dedicată prevenției cancerului mamar. Este important să educăm și să susținem femeile din comunitatea noastră – Raisa Enachi (AUR)

Începând cu anul 1985, la inițiativa Societății Americane a Cancerului, luna octombrie este dedicată prevenției cancerului mamar, cu scopul de a crește gradul de conștientizare cu privire la cancerul mamar și de a promova depistarea precoce a acestei afecțiuni. Statisticile arată că una din opt femei se confruntă cu această boală, o realitate tulburătoare care nu trebuie ignorată. Cancerul mamar, netratat la timp, poate avea consecințe grave asupra sănătății și, în unele cazuri, poate deveni fatal.

Raisa Enachi, deputată AUR de Vaslui, a transmis un mesaj de susținere, în care a afirmat că este important să educăm și să susținem femeile din comunitatea noastră, nu numai prin acces gratuit mamografii și servicii medicale de calitate, ci și prin acces la informații. Conștientizarea este un aspect important când discutăm de prevenție.

„Din păcate, nu toate femeile înțeleg importanța acestui lucru și nu își fac controalele regulate, deși se recomandă un control de rutină o dată la 6 luni. Este important să ne educăm și să educăm și pe alții cu privire la acest subiect, deoarece informația este puterea noastră cea mai mare în lupta împotriva bolii. Este despre a face tot posibilul pentru a preveni și trata cancerul la sân într-un mod eficient și uman”, precizat deputata. De asemenea, femeile afectate de această boală au nevoie de sprijin emoțional solid.

Raisa Enachi a reiterat faptul că este alături de femeile din Vaslui care au cancer la sân.

„În Vaslui, peste 1300 de femei au cancer la sân, fapt pentru care, pentru mine, este foarte important să aduc la cunoștință femeilor, în special celor din județul Vaslui, că nu sunt singure. Împreună, putem face diferența în lupta împotriva cancerului la sân. Să ne susținem reciproc, să promovăm autocunoașterea și să urmăm recomandările medicilor. Cu eforturi conștiente, putem contribui la reducerea numărului de cazuri de cancer la sân și la protejarea sănătății noastre și a celor dragi”, a mai spus deputata.

Related Articles

Back to top button