Costițe de porc coapte în bere: rețetă clasică
Costițele de porc marinate în bere se servesc atât ca garnitură, cât și ca aperitiv. Coastele sunt marinate peste noapte și, datorită fierberii îndelungate în bere neagră, carnea se dovedește foarte fragedă și cu crustă crocantă.
Ingrediente
coaste de porc
1,5 kg
bere neagră
0,5 l
miere
3 linguri de l.
ketchup
3 linguri de l.
ghimbir proaspăt
100 gr
cimbru uscat
0,5 linguriță.
muștar uscat
1 lingură de l.
piper negru măcinat
sare
Mod de preparare
Clătiți coastele de porc și uscați-le cu un prosop de hârtie.
Radeți ghimbirul pe o răzătoare fină. Adăugați muștarul, mierea, cimbrul, piperul și sarea. Se amestecă pentru a se combina.
Ungeți coastele cu acest amestec și puneți-le la frigider peste noapte.
Apoi puneți coastele într-o formă, turnați berea peste ele. Acoperiți cu folie de aluminiu și coaceți la 180 de grade timp de o oră.
Apoi scoateți folia, ungeți coastele cu ketchup și coaceți-le încă 30 de minute. Poftă bună!