Plăcintă de gutui: o rețetă foarte simplă
Rețeta pentru plăcintă de gutui, gustoasă și foarte sănătoasă. Nu va fi deloc dificil să pregătiți o astfel de patiserie: amestecați toate ingredientele și puneți-o în cuptor.
Ingrediente
gutui 2 buc.
făină 150 g
ouă 3 buc.
zahăr 150 g
ulei vegetal 120 ml
bicarbonat de sodiu 1 linguriță
oțet 1 lingură
sare vârf de cuțit
zahăr pudră
Mod de preparare
Se spală gutuile, se curăță de coajă, se îndepărtează miezul și se dă pe răzătoarea grosieră.
Se bat ouăle cu zahărul până se obține o spumă albă pufoasă. Se adaugă făina cernută, sarea și bicarbonatul de sodiu cu oțet.
Se amestecă aluatul cu o spatulă, se adaugă uleiul vegetal și cozonacul. Se amestecă din nou bine.
Se ung pereții formei cu ulei vegetal și se tapetează fundul cu pergament. Așezați aluatul în matriță.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute. Presărați prăjitura cu zahăr pudră. Poftă bună!
Sfaturi: Puteți stinge bicarbonatul de sodiu cu o lingură de suc de lămâie.