Externe

Un incendiu de pădure a izbucnit în Tenerife: mai multe sate au fost evacuate

Un incendiu de pădure care a izbucnit într-un parc național din Tenerife – o insulă spaniolă din Insulele Canare – s-a extins la 300 de hectare și a dus la evacuarea a cinci sate și la restricții de circulație în zonă.

Incendiul a izbucnit marți seara într-o zonă forestieră din partea de nord-est a insulei Tenerife. Din cauza inaccesibilității zonei, precum și a vremii extrem de uscate, flăcările s-au extins rapid, provocând mai multe incendii secundare.

Aproximativ 10 elicoptere, 150 de pompieri și 50 de militari au fost trimiși să lupte împotriva incendiului.

Autoritățile din Tenerife au ordonat evacuarea a cinci sate și închiderea accesului în pădurea din jurul vulcanului Teide, cel mai înalt vârf al insulei. În același timp, cele două aeroporturi din Tenerife funcționează normal.

„Incendiul este puternic și are loc pe un teren dificil. Eforturile se concentrează pe prevenirea extinderii incendiului, care afectează în principal zonele rezidențiale din apropierea coastei”, a declarat Fernando Clavijo, președintele regional al Insulelor Canare, într-o conferință de presă.

Valul de căldură din Insulele Canare de săptămâna trecută a dus la o vreme extrem de uscată în multe zone, ceea ce a crescut riscul de incendii de vegetație.

La începutul acestei veri, incendii au izbucnit pe insulele Gran Canaria și La Palma, care fac parte din arhipelagul Canare.

Related Articles

Back to top button