Externe

Rude apropiate ale primului ministru scoțian sunt blocate în Fâșia Gaza

Primul ministru al Scoției, Humza Yousaf, a declarat că părinții soției sale palestiniene au fost blocați în Fâșia Gaza, care au mers acolo pentru a-și vizita rudele.

Humza Yousaf a declarat că părinții soției sale, o palestiniană, Nadia El-Nakli, locuiesc în Dundee, Scoția, iar în urmă cu aproximativ o săptămână au mers în Fâșia Gaza pentru a o vizita pe mama de 92 de ani a tatălui soției sale, unde se aflau în momentul atacului Hamas asupra Israelului.

El a spus că nu exista nicio posibilitate de a pleca de acolo după escaladarea situației, că Marea Britanie nu avea cum să le garanteze o trecere sigură și că familia se temea că nu vor supraviețui altor evenimente de acolo.

Yousaf a subliniat faptul că el condamnă cu fermitate acțiunile Hamas. „Nu poate exista nicio ambiguitate definitivă, iar guvernul scoțian este ferm în condamnarea sa”, a declarat Humza Yousaf. Fără echivoc, el a deplâns pierderea de vieți civile de ambele părți și a spus că pentru el viețile israelienilor morți sunt egale cu cele ale civililor palestinieni.

Fratele soției sale locuiește, de asemenea, în Fâșia Gaza împreună cu familia sa. Humza Yousaf a subliniat că aceștia nu sunt afiliați cu Hamas în niciun fel.

„Soacra mea este o fostă asistentă medicală, iar fratele soției mele, care locuiește acum în Gaza, este medic și nu are nicio legătură cu Hamas, dar ei, împreună cu mulți alți locuitori din Gaza, vor fi supuși potențial unei pedepse colective, iar acest lucru nu poate fi justificat”, a declarat Humza Yousaf.

Reamintim, presa britanică, citând surse, a relatat că din cauza atacului Hamas împotriva Israelului au fost uciși sau se aflau în captivitate peste 10 cetățeni britanici. În total, în regiune se află până la 60 de mii de britanici.

Related Articles

Back to top button