Externe

În urma furtunei din Grecia au murit peste 200.000 de animale

În Grecia, în urma furtunii „Daniel”, care a făcut ravagii în partea centrală a țării săptămâna trecută, au murit peste 200 de mii de animale.

Acest lucru a fost declarat de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Alimentare din Grecia, Lefteris Avgenakis. Potrivit acestuia, datele relevante au fost citate de Organizația elenă de asigurări agricole (ELGA).

Ministrul a precizat că în prezent au fost înregistrate 61.786 de ovine și caprine, 19.355 de porci, 5.306 de bovine și 123.810 de păsări de curte moarte.

Avgenakis a spus că în prezent există dificultăți în ceea ce privește accesul la complexele zootehnice, ceea ce duce la probleme în ceea ce privește colectarea și eliminarea animalelor moarte.

El a adăugat că „abordarea problemelor de sănătate publică este responsabilitatea fiecăruia dintre noi” și a îndemnat oamenii să ia măsuri pentru a încerca să evite pericolele pentru sănătate.

Reamintim că, săptămâna trecută, centrul Greciei a fost afectat de inundații catastrofale provocate de furtuna „Danielle”, numărul deceselor confirmate ajungând la 15.

Procurorul celei mai înalte instanțe penale din Grecia a ordonat o anchetă privind cauzele inundațiilor.

Related Articles

Back to top button