Externe

SUA extinde sancțiunile împotriva Rusiei și Iranului pentru luarea de ostatici americani

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a prelungit cu încă un an starea de urgență în legătură cu luarea de ostatici și detenția ilegală a unor cetățeni ai țării în străinătate.

Biden a prelungit starea de urgență, pe care a declarat-o prin ordinul executiv 14078, ceea ce îi oferă liderului american posibilitatea de a aplica sancțiuni Iranului și Rusiei, unde au fost ținuți ostatici în mod ilegal cetățeni ai Statelor Unite.

Biden a declarat că „luarea de ostatici și reținerea ilegală a cetățenilor americani sunt acte detestabile care subminează statul de drept”.

„Organizațiile teroriste, grupările criminale și alți răufăcători care iau ostatici pentru câștiguri financiare, politice sau de altă natură, precum și statele străine care recurg la practica detenției ilegale, inclusiv în scopul de a exercita presiuni politice sau de a obține concesii din partea Statelor Unite, amenință integritatea sistemului politic internațional și securitatea cetățenilor americani și a altor persoane din străinătate”, a subliniat el.

Anterior, SUA au impus noi sancțiuni împotriva unor grupuri din Rusia și Iran acuzate că au luat ostatici americani, pentru a preveni alte luări de ostatici și pentru a asigura, eventual, eliberarea cetățenilor aflați acum în custodie.

Related Articles

Back to top button