Externe

12 persoane au murit într-un accident de autobuz în Turcia

Un autobuz de pasageri a fost implicat într-un accident în districtul Sorgun din municipalitatea Yozgat, din centrul Turciei, luni dimineața devreme, provocând moartea a 12 persoane și rănirea altor 19.

Autocarul se deplasa de la Sivas la Istanbul când șoferul a pierdut controlul la intersecția Mükremin de pe autostrada Sivas-Yozgat. Autobuzul a virat pe banda din sens opus și s-a prăbușit în spatele unui cuțit de protecție, făcând victime și provocând pagube importante.

Echipe de intervenție de urgență, inclusiv medici, poliție, jandarmerie și Autoritatea pentru Situații de Urgență și Managementul Dezastrelor (AFAD) au fost trimise imediat la locul accidentului.

Potrivit rapoartelor preliminare, 11 persoane au murit la fața locului, în timp ce o persoană rănită nu a putut fi salvată în ciuda intervenției medicale la un spital din apropiere. Dintre cei 19 pasageri răniți care au fost transportați la unități medicale din districtele Yozgat și Sorgun, unul rămâne în stare critică.

Guvernatorul din Yozgat, Mehmet Ali Ozkan, a exprimat condoleanțe și a remarcat sprijinul deplin oferit de diverse autorități.

„Acesta este un incident trist. Echipele noastre speciale de poliție, jandarmerie, AFAD și guvernatorii districtelor se află la fața locului și oferă sprijin deplin. Am colectat cu respect trupurile pasagerilor decedați și am transportat răniții la spitalele locale pentru tratament imediat. Deși constatările preliminare indică neglijența ca fiind cauza principală, credem că investigațiile ulterioare vor oferi claritate”, a declarat el.

Reamintim că, săptămâna trecută, în Armenia, un accident rutier mortal în care au fost implicate un microbuz și un camion a avut loc pe autostrada Gyumri-Lajik, provocând moartea a 11 persoane.

Related Articles

Back to top button