Externe

Bilanțul victimelor din Grecia crește în urma unei furtuni devastatoare. Cel puțin șase persoane au murit (Foto)

Cel puțin șase persoane au murit și peste șase sunt date dispărute după ce furtuna Danielle a măturat centrul Greciei, provocând alunecări de teren, distrugând drumuri și poduri și mutilând zeci de mașini.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a amânat un discurs economic anual programat pentru acest weekend și va vizita în schimb zonele afectate de ploile torențiale, care au inundat locuințe și au distrus infrastructura cheie, inclusiv stâlpii de electricitate.

„Prioritatea absolută a mecanismului de stat este acum salvarea și evacuarea persoanelor din zonele afectate”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Pavlos Marinakis.

„Aceasta este a treia zi în care țara noastră se confruntă cu un fenomen fără precedent”, a mai spus Marinakis, înainte de a anunța că discursul major al liderului recent reales privind politica economică nu va avea loc sâmbătă, ci la mijlocul săptămânii viitoare.

Orașul portuar Volos, regiunea muntoasă din apropiere, Pelion, precum și orașele Karditsa și Trikala au fost cele mai afectate.

Ploile abundente, care au venit la câteva zile după stingerea unui incendiu de pădure ucigaș de două săptămâni în nordul țării, despre care autoritățile spun că a fost cel mai grav din toate timpurile, au transformat în lac multe sate din zona joasă Karditsa, situată pe câmpia din Tesalia continentală.

Ministrul protecției civile, Vasilis Kikilias, a declarat joi că șase persoane au fost date dispărute în zona Karditsa.

Serviciul de pompieri a declarat că trupurile a două femei în vârstă au fost găsite joi într-o casă din comunitatea Astritsa, în apropiere de Karditsa. Cadavrul unui bărbat a fost găsit în orașul Domokos mai devreme în cursul zilei.

Un elicopter al pompierilor a transportat oameni din satul Agia Triada, unde cel puțin 20 de persoane au fost blocate, a precizat guvernul.

De marți, 820 de persoane au fost evacuate în întreaga țară, dintre care 750 în regiunea Tesalia.

Related Articles

Back to top button