comunicat

Zelenski a venit în România

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a sosit marți dimineață într-o vizită în România. Șeful statului a anunțat acest lucru pe contul său de Twitter (X).

„Am ajuns la București, România, pentru discuții cu Klaus Iohannis și pentru consolidarea relațiilor noastre de bună vecinătate”, a declarat Zelenski.

Potrivit șefului statului, în timpul vizitei vor avea loc discuții privind continuarea cooperării în domeniul securității, dezvoltarea aviației și a altor coaliții, consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, arhitectura de securitate în Marea Neagră și relațiile cu partenerii.

„Ucraina este recunoscătoare României pentru sprijinul care întărește statul nostru, precum și pentru solidaritatea constructivă care permite țărilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în domeniul securității alimentare. Am construit deja și putem extinde cooperarea care sprijină stabilitatea pentru multe alte țări”, a declarat Zelenski.

El a numit România un prieten „care a venit în ajutorul nostru în cea mai întunecată zi și al cărui sprijin devine din ce în ce mai puternic cu timpul”.

Ministrul român de externe, Luminița Odobescu, a postat o fotografie în care îl întâmpină pe Zelenski la aeroport.

Related Articles

Back to top button