comunicat

Senatorul AUR a luat atitudine în cazul cenzurii impuse de Google România asupra jurnalistului Ion Cristoiu și a postului Gold FM

Senatorul AUR Valentin Cioromelea a luat atitudine în cazul cenzurii impuse de Google România asupra jurnalistului Ion Cristoiu și a postului Gold FM. Astfel, în calitate de președinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții, senatorul s-a autosesizat și a solicitat un punct de vedere autorităților competente – CNA, CNCD și Avocatul Poporului. În cazul în care acestea nu vor da curs solicitării, reprezentanții acestor autorități vor fi chemate la audieri, a anunțat parlamentarul.

Valentin Cioromelea a afirmat că asemenea practici de cenzură și control abuziv asupra presei trebuie să înceteze fără întârziere. Amintim că, spre finalul lunii octombrie, canalul de YouTube al jurnalistului Ion Cristoiu a fost suspendat pentru o săptămână, fără nicio explicație, după ce acesta a comentat conflictul dintre Israel și Hamas. Astfel de practici reprezintă o încălcare clară a principiilor constituționale care stau la baza democrației noastre, a subliniat senatorul AUR, care a anunțat încă de la acel moment că va acționa în legătură cu aceste cazuri de cenzură.

În cadrul ședinței Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții, ce a avut loc miercuri, 1 noiembrie, s-a discutat despre problema cenzurii impuse de Google România asupra lui Ion Cristoiu pe YouTube și a postului Gold FM. Membrii comisiei au decis să investigheze această situație, au cerut autorităților competente să transmită un punct de vedere și au anunțat că vor lua măsuri ferme în cazul în care solicitarea va rămâne fără răspuns.

Senatorul AUR a subliniat că libertatea de gândire, de credință, de exprimare, de asociere, de mișcare, de inițiativă și libertate economică sunt valori sacre pentru partidul AUR.

„Dorim să investigăm dacă au fost încălcate următoarele aspecte: posibile abuzuri asupra demnității umane, posibilitatea abuzului în serviciu, încălcarea Constituției României cu privire la libertatea de exprimare.

Am solicitat un punctele de vedere ale autorităților competente, precum CNA, CNCD (chiar dacă acestea au afilieri politice – PSD, PNL, UDMR) și Avocatul Poporului, și așteptăm cu hotărâre răspunsurile lor. Dacă acestea nu vor fi furnizate, vom lua măsuri ferme pentru a chema aceste autorități la audieri.

Dacă cenzura asupra presei și restricțiile asupra libertății de exprimare sunt impuse din considerente care vizează să împiedice dezvăluirea adevărurilor incomode, aceste acțiuni ale sistemului reprezintă o amenințare la adresa democrației noastre. Dacă nu reacționăm hotărât în acest moment, există riscul ca România să se îndrepte către o formă de dictatură cu aparențe democrate. AUR este hotărâtă să rămână un apărător neînfricat al valorilor democratice și ale drepturilor cetățenilor noștri”, a transmis senatorul AUR Valentin Cioromelea.

Related Articles

Back to top button