comunicat

George Simion (AUR): Nu acceptăm migranți, potențiali teroriști, la schimb cu aderarea la Schengen

Președintele AUR, George Simion, afirmă că partidul său se opune ideii acceptării unei cote de migranți în schimbul aderării României la Spațiul Schengen. Oficialii de la București deja afirmă că țara noastră acceptă să primească migranți din Austria în schimbul primirii noastre în AIR Schengen.

„NU acceptăm migranți, potențiali teroriști, la schimb cu drepturile care ni se cuvin!”, a declarat George Simion.

România va prelua migranţi din Austria pe procedura Dublin, declară preşedintele PNL, Nicolae Ciucă. El mai susține că „nu este vorba de alte solicitări în plus, ci de ceea ce există în momentul de faţă în funcţiune”.

„Nu există orice formă, este un format Dublin pe care România deja îl aplică. Mai există formatul prin care în bilateral, pe anumite agreement-uri stabilite, de exemplu, între Austria şi România se desfăşoară partea aceasta de returnare a migranţilor ilegali care au fost găsiţi în Austria, şi el funcţionează şi astăzi. De asemenea, există partea situaţiilor excepţionale, cum a fost situaţia din Italia sau din Grecia, când la nivel european s-au reunit toţi responsabilii şi s-a stabilit ca fiecare ţară să preia un număr de migranţi. Deci, acestea sunt singurele modalităţi”, a spus Ciucă, întrebat dacă România este pregătită să accepte transportul migranţilor din Austria sub orice formă, în contextul condiţiilor impuse de această ţară pentru acceptarea aderării ţării noastre la Schengen cu graniţele aeriene.

Ministru austriac: afganii și sirienii, aduși oricum în România

Chestionat dacă Austria nu va cere transferul tuturor migranţilor, Nicolae Ciucă a spus că nu este vorba de alte solicitări în plus, ci „de ceea ce există în momentul de faţă în funcţiune.

„România, încă o dată, aşa cum a îndeplinit toate solicitările şi acum doi ani, şi acum un an, şi anul acesta le respectă”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Ministrul de Interne austriac, Gerhard Karner, a declarat, luni, că a prezentat Comisiei Europene „condiţii clare” pe care aceasta să le implementeze înainte ca Viena să fie de acord cu primirea României şi Bulgariei în aşa-numitul „Air Schengen”. Karner solicită controale întărite la frontierele terestre, precum şi preluarea de către România şi Bulgaria de solicitanţi de azil, în special afgani şi sirieni.

Related Articles

Back to top button