comunicat

România anunță că riscul de escaladare crește din cauza doborârii dronelor rusești

Consiliul Suprem de Apărare a Țării din România a discutat despre cel mai recent incident privind doborârea unei drone lansate de Rusia deasupra teritoriului Ucrainei și a remarcat riscul tot mai mare de escaladare.

Consiliul Național de Apărare al României a subliniat că, în ultima lună, situația de securitate din regiunea Mării Negre „s-a deteriorat semnificativ ca urmare a intensificării acțiunilor ostile ale Rusiei împotriva securității și libertății de navigație în Marea Neagră”.

„Intensificarea atacurilor cu drone rusești asupra porturilor maritime și fluviale ucrainene din regiunea Mării Negre a adus războiul și mai aproape de granițele României. Cazurile de cădere a unor fragmente de drone pe teritoriul țării noastre, deci al NATO, au crescut riscul de escaladare”, a adăugat acesta.

România își informează „în mod constant și detaliat” aliații și partenerii, inclusiv cei strategici, cu privire la evoluțiile și impactul potențial al acestora, a adăugat Administrația Prezidențială română.

Anterior, joi, Ministerul român al Apărării a anunțat că o dronă care a zburat „din zona de conflict din Ucraina” a fost detectată pe teritoriul României.

Acest lucru s-a întâmplat în contextul în care o altă dronă kamikaze rusă a atacat infrastructura portuară ucraineană din apropierea graniței româno-ucrainene. La inspectarea locului prăbușirii, serviciile speciale au găsit un crater de la probabila prăbușire a dronei.

După cum se știe, acesta nu este primul incident de acest fel. Ministerul român al Apărării a concluzionat anterior că dronele au căzut pe teritoriul României în mod accidental – erau drone rusești care au fost doborâte de apărarea aeriană a Ucrainei.

Related Articles

Back to top button