Curierul Românesc

PSD nu a construit un spital în 34 de ani, dar AUR e cercetat pentru Caravana Medicală

În urma unei plângeri penale făcute de către un „politician” din Ialomița, poliția a deschis un dosar în REM privind posibile fapte de mită electorală. Ca să scape de dosar, autoritățile locale au trimis la parlament înștiințare pentru ca Înalta Curte de Casație și Justiție să se pronunțe asupra competenței. Practic, la acest moment, nu doar că nu există niciun suspect, dar nu există nici o minimă cercetare realizată sau faptă dovedită, deoarece nu se știe cine este de competență să analizeze plângerea. Și așa, de la momentul depunerii și până la declinarea competenței, s-au scurs câteva luni.

Dosarul are conotații clar politice, însă efectul este contrar: AUR pare că se baza pe o asemenea acuzare: „Iată cum am vrut să facem bine românilor și ei vor să ne trimită la închisoare pentru că am făcut o caravană medicală”.

Trebuie precizat că legea electorală, în situația de față, nu se aplică. Aceasta lege se aplică numai pentru perioada electorală. Acum se aplică legea de funcționare și finanțare a partidelor politice. Aceasta lege nu prevede aceleași limitări ca și în perioada electorală. Există un termen în sens larg de „propagandă” și este la latitudinea conducerii fiecărui partid cum decide să facă acest lucru.

Simplul fapt că această caravană electorală a fost permanent în centrul atenției și cu scandaluri arată că AUR a știut să folosească la maxim banii din subvenție. În loc să plătească presa, ei au ales să facă acțiuni care să provoace puterea și presa aservită.

Dosarul se va încheia probabil cu NUP.

Există deja instituții care au controlat AUR pe această speță și nu au fost constatate nereguli. Solicitarea venită la parlament a fost „scăpată” de conducerea Camerei Deputaților, adică PSD. Prietenii lui Marcel Ciolacu au crezut că îi fac un bine, însă îl transformă pe Simion într-un erou în fața românilor. Timp de 34 de ani, statul PSD-PNL nu a construit niciun spital; a făcut AUR un spital într-un an și acum este acuzat George Simion.

Sigur că situația este absurdă, dar pentru unii care sunt proști în a conduce țara, proști sunt și acum. În concluzie, titlurile de azi reconfirmă poziția de partid diferit și antistem al AUR. Ele reconfirmă că AUR este pe un trend ascendent și actualul sistem se teme de George Simion.

Related Articles

Back to top button