Curierul Românesc

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță are datorii de 55 milioane de euro către diverse instituții publice

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, se află într-o situație financiară precară, având datorii în valoare de 55 milioane de euro către instituții ale statului. Chiar dacă ar trebui să fie un exemplu de bun-platnic, el se confruntă cu dificultăți în achitarea acestor datorii. Cu toate acestea, Negoiță susține că își plătește datoriile din salariul său de primar, care este de doar 3.000 de euro pe lună.

Datoriile primarului sectorului 3 sunt destul de variate, incluzând sume mari către ANAF și primăriile din București, Afumați, Popești Leordeni și Constanța. Mai mult, Negoiță are și o datorie către primăria sectorului 4, condusă de colegul său de partid, Daniel Băluță. Datoria către primăria din Popești Leordeni se ridică la 4 milioane de lei.

Este de remarcat faptul că Negoiță a acumulat aceste datorii în calitate de dezvoltator imobiliar, neglijând să își plătească taxele către stat. Cu toate acestea, el deține plasamente în valoare de 51 milioane de lei în propria sa firmă de dezvoltare a cartierelor rezidențiale. Aceasta ridică întrebări cu privire la capacitatea primarului de a-și achita ratele, deoarece acesta nu declară niciun leu în conturile sale bancare.

În august 2022, DNA a pus sechestru pe numeroase bunuri ale lui Negoiță, inclusiv pe 31 de imobile și mai multe conturi bancare și acțiuni. Chiar și în Cipru au fost găsite bunuri ce au fost puse sub sechestru. Această situație complică și mai mult situația financiară a primarului, care se confruntă cu dificultăți în rezolvarea problemelor sale financiare.

Related Articles

Back to top button