Curierul Românesc

AUR înregistrează o creștere semnificativă în sondaje, PSD în declin accelerat

Partidul AUR, în opoziție constantă în ultimii doi ani, a reușit să obțină cea mai spectaculoasă creștere în sondajele Inscop, potrivit datelor prezentate de Remus Ștefureac, directorul institutului de sondare. De la un modest 14,2% în iunie 2021, AUR a înregistrat o ascensiune impresionantă până la 20,1% în iunie 2022. Această creștere constantă a fost observată în ultima jumătate de an, consolidând poziția partidului pe scena politică.

În timp ce partide precum USR, PSD și PNL se confruntă cu scăderi alarmante în sondaje, AUR se pregătește să preia frâiele puterii în intenția de vot a românilor pentru alegerile din 2024. Odată cu învestirea lui Marcel Ciolacu ca prim-ministru, PSD se află într-un declin accelerat. Ciolacu, un lider considerat slab și cu o pregătire intelectuală precară, se pare că nu a reușit să adopte măsuri economice eficiente, fapt reflectat în politicile falimentare promovate de guvernul PSD.

Aceste schimbări semnificative în preferințele electoratului ar putea indica o dorință tot mai mare a românilor de a experimenta noi soluții și abordări în politica națională. AUR a reușit să capteze atenția publicului prin discursul său anti-sistem și prin promovarea valorilor tradiționale, atrăgând astfel un număr semnificativ de susținători. Cu toate acestea, este important de menționat că sondajele sunt doar o reflectare a momentului și că preferințele electoratului pot suferi modificări pe parcursul următoarelor luni.

Sursa: gazetarii.ro

Related Articles

Back to top button