comunicat

Mihai Enache, candidat AUR la Primăria Bucureștiului: Spațiul verde în Capitală, aerul curat pentru cetățeni e indispensabil

Candidatul AUR pentru Primăria București, Mihai Enache, a tras un semnal de alarmă, în cadrul unei conferințe de presă, cu privire la jocurile politicianiste care se desfășoară de ani de zile asupra bucății de teren din Parcul IOR, de pe care tot ce înseamnă vegetație dispare de la zi la zi. Potrivit acestuia, anunțul făcut de Prefectul Capitalei cu privire la recuperarea pe cale juridică a acelui teren reprezintă un demers neserios, deoarece presupune să se aștepte din nou ani de zile până la o decizie fără mari șanse de reușită.

„Dupa ce s-au pierdut mai bine de 10 ani in procese pentru recuperarea pe cale juridica a acelui teren, ieri am fost anuntati de prefectul Capitalei ca va incerca din nou acelasi lucru, adica sa recupereze in instanta terenul. Mi se pare neserios si periculos sa se astepte din nou ani de zile pana la o decizie fara mari sanse de castig, in conditiile in care deja a fost pierdut un proces in acest sens. In toti acesti care vor trece pana la o sentinta, acea bucata de spatiu verde va disparea complet. Si daca tabloul asta politic, gen „hai sa ne facem ca facem ceva”, nu era complet, ieri s-a trezit domnul Nicusor Dan, care probabil dormea in birou si a facut pe suparatul ca nu a fost si el intrebat si bagat in seama pe acest subiect, fara nicio rusine si uitand ca acum cateva luni de zile a promis ca o sa vina in fata bucurestenilor cu o solutie juridica, bineinteles nu conceputa de dansul sau de echipa din Primarie, ci obtinuta de la avocati platiti pe bani multi. A uitat de acea promisiune si dovedeste inca o data ca nu poate depasi stadiul de teorie”, a spus candidatul AUR pentru Primăria Capitalei.

Mihai Enache a subliniat că „daca intr-adevar Primaria Municipiului Bucuresti, primaria de sector sau Prefectura vor sa salveze acel spatiu verde, acesta trebuie expropriat de urgenta. In cateva saptamani acest teren poate trece in proprietatea municipiului Bucuresti. Conducatorii institutiilor sa nu se mai vaite ca este scump. Spatiul verde in Bucuresti, aerul curat pentru bucuresteni, nu au niciun pret”.

Related Articles

Back to top button