comunicat

AUR ”Drogurile în România: Mărul otrăvit al guvernanților pentru generațiile prezente și viitoare”

Drogurile în România: astăzi pare că a fost ziua trecerii de la vorbe la fapte în privința problemei drogurilor din România.

Pe de o parte, după o lună din momentul în care Klaus Iohannis a anunțat că CSAT va analiza fenomenul drogurilor, azi CSAT s-a întrunit.

Dezbatere AUR. ”Drogurile în România: darul otrăvit al guvernanților pentru generațiile prezente și viitoare”

De cealaltă parte, AUR a venit în întâmpinarea problemelor din ce în ce mai grave cauzate de acest flagel și a organizat dezbaterea cu tema „Drogurile în România: darul otrăvit al guvernanților pentru generațiile prezente și viitoare”.

Discuțiile pare că au fost în același registru în ambele părți. CSAT a decis că va crea un grup de lucru interinstituțional pentru elaborarea unui plan de prevenire. Adică, probabil vom avea o nouă strategie. Am mai avut strategii naționale elaborate de aceleași instituții care probabil se vor afla și acum în acel grup, dar la final nimeni nu va răspunde de nimic.

La dezbaterea organizată la Parlament, Comisarul-șef Georgian Drăgan, director de cabinet al Inspectorului General al IGPR, a venit și ne-a prezentat o realitate parcă desprinsă din lumea noastră. Din ceea ce a spus am înțeles că rata de verificare a containerelor care intră intr-un port la nivel european este de 5%, iar la noi 10%. Am mai înțeles că autoritățile statului își fac treaba, că lucrurile sunt foarte bune în România, că sunt capturate tone de droguri.

Concluzia, dacă ar fi să mă iau după datele prezentate de IGPR, este aceea că ei nu au nevoie nici de scanere (chiar dacă există DOAR UN SINGUR SCANER la nivel național) și că au toate dotările, iar rezultatele lor sunt excelente.

Cine câștigă miliarde de euro de pe urma traficului de droguri?

Păi, și atunci, suntem cu toții nebuni că vorbim despre un fenomen al drogurilor, despre traficul de droguri în România?

Dacă IGPR și celelalte instituții ale statului își fac treaba așa bine, de ce nu știm cine aduce drogurile în România și cine câștigă miliarde de euro de pe urma traficului de droguri?

Am văzut că instituțiilor statului le place să vorbească despre prevenire, despre consumatori. Dar când vine vorba despre cei care organizează traficul internațional, tăcere…

Imaginea creată, la finalul dezbaterii, a fost una idilică, și anume că Poliția luptă, se zbate. Dar, în realitate, rezultatele putem să le vedem cu toții.

Related Articles

Back to top button