comunicat

Centru de îngrjire a vârstnicilor suspendat în Satu Mare. 12 persoane relocate în alte unități

Un centru de îngrijire a vârstnicilor din localitatea Medieşu Aurit, judeţul Satu Mare, a fost suspendat, luni, 12 persoane fiind relocate în alte unităţi, ca urmare a faptului că nu s-au respectat măsurile impuse la controlul anterior, informează Instituţia Prefectului.

„Urmare a măsurilor de remediere dispuse la controlul din data de 12.07.2023, a fost reverificată activitatea centrului de îngrijire a vârstnicilor din comuna Medieşu-Aurit (Căminul Victoria al SC Oldromedica SRL). Deoarece funcţionarea centrului nu este nici la această dată conformă cu standardele şi prevederile legale, a fost suspendata activitatea iar cele 12 persoane rezidente au fost relocate (şapte au fost preluate de aparţinători iar cinci la centrul pentru vârstnici ‘Şansa’ din Satu Mare al DGASPC). Persoanele relocate la centrul de vârstnici sunt evaluate în acest moment din punct de vedere medical. Activitatea operatorului privat a fost suspendata începând cu data de 17.07.2023 până la remedierea problemelor identificate la cele două controale (lipsa înregistrării sanitar-veterinare şi autorizarea bucătăriei proprii sau contractarea serviciilor de catering, asigurarea serviciilor de asistenţă medicală de specialitate, obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare, asigurarea standardelor pentru licenţiere de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale)”, precizează Prefectura.

În cursul zilei de luni, prefectul Radu Roca s-a deplasat atât la Medieşu Aurit, alături de membri din echipa de control la activitatea de relocare a celor cinci rezidenţi, cât şi la centrul ‘Şansa’ din municipiul Satu Mare pentru a se asigura de preluarea în bune condiţii  a vârstnicilor. 

Related Articles

Back to top button