Mai e cineva acolo sus care veghează! Excepțiile nu justifică o acțiune în forță a poliției și armatei

Desfășurare de forțe impresionantă, de 1 mai, a poliției și armatei. Oare scopul este să ne protejeze de noi înșine?

Habar nu am, dar pot să vă spun cum m-am simțit când am citit: ca la pușcărie. Înțeleg ca izolarea socială este pentru protecția noastră, dar totuși cred că se merge prea departe.

În aceste zile suntem desconsiderați ca oameni și ni se pune la îndoială inteligența. Presa cancanizată contribuie la răspândirea fricii de a ieși din casă și câștiga bani, mulți bani.

Meseria mea de ingineri constructor mă face să intru în contact cu diverse persoane în zilele astea de pandemie și observ cu bucurie că lumea nu este chiar așa de inconstientă precum vrea guvernul să ne facă să credem.

Bătrânii umblă pe stradă cu mănuși și măști, pe șantiere muncitorii au măști și mănuși sau sunt izolați în barăci direct pe sit până se termină lucrarea. Oamenii înteleg, iar faptul că sunt și excepții nu justifică o acțiune în forță a poliției și armatei.

La început mi-a plăcut cum s-a mișcat aparatul de stat, mi-a dat speranță. Am acceptat ca mai toți să stăm în casă, să pierdem bani, pentru că nu vroiam să fim noi cei care contribuie la moartea unor bătrâni. Am vrut să oferim timp aparatului central să se desfășoare si să ne facă rost de ceea ce trebuia să facă rost din ianuarie. După o lună am văzut cu stupoare că avem un stat incapabil să facă rost de echipamente de protecție și de medicamente, dar in schimb ne strunește excelent, statul e un bun cioban și atât.

Privații corporatiști, cei care sug sângele poporului, au adus în țară mai multe măști și echipamente decât tot ce-au adus organele statului.

După cum spunea un apropiat: ferească Dumnezeu să ieșim noi pe stradă, noi fiind el și colegii lui din armată! Și uite că avea dreptate.

Mai e cineva acolo sus care veghează și din păcate nu e un alt Dumnezeu, dar așa i s-a dat ordin să fie!

Roșu Cătălin este inginer constructor, specialist doctor în inginerie seismică.