Un spital de carton. Atât au putut politicienii în 30 de ani

Dacă nu ar fi de plâns cu siguranța ar fi de râs și asta în hohote: în aceste zile, cu mare fast, cu măștile pe față, președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și toți clovnii care stau alături de ei, au inaugurat un spital de … carton.

Probabil că măștile de pe fața lor aveau drept scop ascunderea penibilui de pe chipul lor.

Da, ați citit foarte bine. În acești 30 de ani atât au reușit să facă politicienii: să amenajeze într-un depozit, folosind cartoane, un spital pentru cei bolnavi.

Dar ce spunem noi: niște cartoane aruncate pe pardoseala insalubră din depozitul unei multinaționale, fără un minim de dotare spitalicească sau condiții specifice, nu poate fi denumit spital.

Președintele este gol și asta trebuie spus. Cineva l-a pus într-o situație penibilă și pe noi românii la fel.

Dar mai apare o mare problemă: românii nu se îmbolnăvesc asta deși, prin decizii, guvernanții par că și-ar dori să aibă spitalele pline.

Ca să fie ironia până la capăt au lipit o fereastră pe carton: ca și cum românii ar fi niște găini proaste care se simt bine și numai la ideea unei ferestre, chiar dacă ea nu există. Este josnic din partea politicienilor și numai că s-au gândit că am fi așa proști.

articol scris de Lulea Marius Dorin