Curierul Românesc

De ce vrea Blocul PSD+PNL să îi lase pe cetățenii români fără bani cash

Daniela Pescaru, secretar de stat PSD la Ministerul Finanțelor, cunoscută pentru propunerea de naționalizare a Pilonului II de pensii, este unul dintre cei mai vechi funcționari din România, fiind responsabilă pentru crearea anuală a bugetului țării. Având un salariu dublu comparativ cu cel al președintelui României, Pescaru a devenit milionară exclusiv din fonduri publice, fără a cheltui bani pe proprietățile sale, acestea fiind primite drept cadou.

Pescaru deține două terenuri în Câmpulung, o casă de vacanță și un apartament în București, toate primite prin donație.

Deși nu deține un vehicul sau alte obiecte de valoare, are depozite de aproape 185.000 de lei și titluri de stat de 773.625 lei. Nu are datorii sau credite și a declarat venituri anuale de 117.067 lei de la Ministerul Finanțelor și 257.916 lei ca președinte al Comitetului Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări de la EximBank.Aceste venituri o situează cu un salariu de peste 31.000 lei net pe lună, mai mult decât dublu față de salariul președintelui României.

Deținând funcția de secretar de stat din 2014, cu o scurtă întrerupere în mandatul lui Eugen Teodorovici, Pescaru conduce Direcția Generală de Programare Bugetară din 2009, influențând direct bugetul național. Acest lucru îi conferă o putere considerabilă, făcând-o una dintre cele mai semnificative figuri din administrația românească.

Related Articles

Back to top button