Legea AUR privind stoparea finanțării partidelor politice respinsă definitiv de majoritatea parlamentară PSD-PNL-UDMR

Legea AUR privind stoparea finanțării partidelor politice a fost respinsă definitiv de majoritatea parlamentară PSD-PNL-UDMR.

Cele 3 partide politice dețin majoritatea parlamentară atât la camera deputaților cât și la senat.

Președintele George Simion a anunțat în timpul campaniei electorale din anul 2020 că Alianța pentru Unirea Românilor va depune în parlament o lege prin care să oprească finanțarea partidelor politice.

Partidele politice primesc anual zeci de milioane de euro. Banii sunt folosiți în general pentru mituirea presei din România. Partidele care primesc cei mai mulți bani sunt PSD și PNL, urmați de USR.

Partidele politice au promis că nu mai fură și vor guverna mai bine dacă primesc acești bani. Nu a fost așa, s-au furat în continuare banii românilor, chiar mai organizat.

Spre exemplu un secretar general de la PSD a folosit subvenția publică pentru a-și plăti propria casă. Acum el se află la pușcărie.

Președintele George Simion s-a ținut de cuvânt: AUR este singurul partid din România care nu a folosit nici un leu din subvenția publică. Acesta a promis românilor că dorește ca din acei bani să fie construit un spital. AUR își acoperă cheltuielile din donațiile și cotizațiile românilor.

AUR a depus peste 95 de proiecte de lege în parlament. Majoritatea parlamentară respinge proiectele de lege depuse de AUR chiar dacă ele sunt foarte bune.