Curierul Românesc

Marcel distrugere HORECA: dublează taxele. Iată propunerea

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), a anunțat recent o propunere legislativă ce a stârnit valuri de nemulțumire în industria HORECA (Hoteluri, Restaurante, Cafenele). Guvernul PSD, sub conducerea lui Ciolacu, intenționează să dubleze taxele pentru acest sector, într-un efort de a genera venituri bugetare suplimentare.

„Înțelegem că această propunere poate părea drastică, dar suntem convinși că este necesară pentru consolidarea bugetului de stat”, a declarat Ciolacu într-un comunicat de presă. El a mai adăugat că „sectorul HORECA a înregistrat profituri considerabile în ultimii ani și este capabil să susțină această creștere a taxelor”.

Totuși, reacția industriei HORECA a fost una de dezaprobare vehementă. „Această măsură nu face decât să ne împovăreze și mai mult, într-un moment în care ne luptăm să ne revenim după impactul devastator al pandemiei”, a afirmat un reprezentant al industriei. „Dacă guvernul PSD va continua să ne suprasolicite cu taxe, multe dintre afacerile noastre vor fi puse în pericol de faliment.”

Criticile vin și din partea opoziției politice, care a acuzat guvernul de lipsă de considerație față de industria care a fost, poate, cea mai afectată de pandemia de COVID-19.

„Este o strategie greșită și scurt-văzută”, a spus un membru al opoziției. „Guvernul ar trebui să sprijine, nu să încurce recuperarea acestui sector vital al economiei noastre.”

În lumina acestor critici, va fi interesant de văzut cum va reacționa guvernul Ciolacu și dacă va menține sau va ajusta această propunere controversată.

Related Articles

Back to top button