Curierul Românesc

Brioșă de dovleac: rețetă simplă

Este sezonul dovleacului, iar o brioșă cu dovleac nu va fi doar delicioasă, ci și sănătoasă. Deoarece dovleacul conține o mulțime de vitamine. Pentru a pregăti o brioșă parfumată și aurie-portocalie veți avea nevoie de: o bucată mică de dovleac copt, ouă, făină, ulei vegetal.

Ingrediente
dovleac
250 făină
250 g
ouă 4 buc
zahăr 220 g
ulei vegetal 200 ml
agent de drojdie 18 g
sare vârf de cuțit
zahăr vanilat pliculeț
scorțișoară 1/3 linguriță
unt pentru ungerea formei de silicon

Mod de preparare

Se bat ouăle, zahărul vanilat și sarea cu un blender până devin spumoase. Adăugați uleiul vegetal, scorțișoara și bateți încă două minute.

Într-un bol separat, amestecați făina și praful de copt. Adăugați amestecul lichid în acest amestec, pe rând, și amestecați cu o spatulă. Adăugați scorțișoara și dovleacul ras fin.

Se amestecă totul bine. Ungeți o formă de brioșe din silicon cu unt. Turnați aluatul în ea. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 50-60 de minute.

Sfat: Puteți adăuga la brioșă sultane, nuci, caise, dacă doriți. Poftă bună!

Related Articles

Back to top button