Curierul Românesc

Comisia Europeană este nemulțumită de Guvernul PSD + PNL

Comisia Europeană nu are încredere în PSD+PNL și a decis să pornească o anchetă asupra modului în care a fost organizată conducerea Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), sub egida guvernului condus de Marcel Ciordacu.

Acest demers al Bruxelles-ului vine în urma suspiciunilor că procesul de selecție a fost umbrit de nepotism și manipulări politice.

Comisia, îngrijorată de posibila corupție și favoritism, solicită explicații clare și transparente cu privire la criteriile și metodologia de selecție a directorilor AMEPIP.

Această instituție, esențială pentru supravegherea companiilor de stat, pare să fi devenit un teren de joc pentru politicieni combinatori, care își folosesc influența pentru a-și instala rudele și apropiații în poziții cheie.

Incompetenți și loiali guvernării

Situația devine și mai alarmantă în lumina dezvăluirilor făcute de PRESShub, care arată că PSD și-a asigurat controlul asupra AMEPIP printr-o serie de manevre obscure. Mihai Precup, un nume nou în administrația publică centrală, a fost numit președinte AMEPIP, iar Victor Moraru și Adrian Țuțuianu, figuri cunoscute pentru legăturile lor politice, au fost numiți vicepreședinți.

Este semnificativ că Victor Moraru, implicat în numirea lui Adrian Țuțuianu ca președinte al comisiei de selecție, a fost ulterior ales vicepreședinte de aceeași comisie, un act care subliniază în mod clar conflictul de interese și lipsa de transparență. De asemenea, este de remarcat că Marian Neacșu, un alt nume controversat, a jucat un rol cheie în această rețea de influență, evidențiind astfel o cultură de nepotism și favoritism în cadrul guvernului.

Related Articles

Back to top button