Curierul Românesc

Ciolacu s-ar putea să fie dat afară de PSD până la alegerile din 2024, dacă scandalurile și crizele mai continuă mult în ritmul acesta

O combinație de crize interne, o schimbare seismică în demografia votanților și o inadecvare percepută în fața provocărilor administrative face ca viitorul lui Marcel Ciolacu în cadrul partidului să fie pus sub semnul întrebării.

Sudul Munteniei, care a fost de multă vreme bastionul PSD, se prăbușește demografic. Potrivit sociologului Barbu Mateescu, regiunea reprezintă punctul nevralgic al PSD, comparabil cu Mordorul lui Sauron din „Stăpânul Inelelor”. O scădere dramatică a populației aici este un semnal de alarmă pentru PSD, care acum se luptă să mobilizeze un electorat în scădere. Această dinamică explică în mare parte tonul tot mai agresiv și combativ al mesajelor candidaților PSD.

Dar provocările cu care se confruntă PSD și Ciolacu nu sunt pur și simplu legate de numere și demografie. Există o nemulțumire crescândă legată de modul în care administrația publică răspunde nevoilor societății civile. O discrepanță se adâncește între capacitatea de guvernare și așteptările cetățenilor. Ambele partide de la guvernare, PSD și PNL, sunt prinse într-un ciclu nesfârșit de guvernare bazată pe clientelism, fără viziuni pe termen lung sau soluții la problemele complexe cu care se confruntă țara.

În timp ce ziua alegerilor din 2024 se apropie, devine tot mai evident că orice scandal suplimentar ar putea fi fatal pentru poziția lui Ciolacu din fruntea partidului

Related Articles

Back to top button