Curierul Românesc

Bătaie de joc: UDMR scos de la masa negocierilor, PNL face jocurile

UDMR nu mai are loc în viitorul Guvern Ciolacu. PNL vrea să preia Ministerul Dezvoltării, minister ce este vizat de formațiunea maghiară, motiv pentru care Kelemen Hunor a anunțat că nu va susține un guvern PSD-PNL. De asemenea, UDMR a refuzat propunerea PSD de a primi Ministerul Energiei și Investițiile.

Un alt măr al discordiei îl reprezintă Ministerul Transporturilor, unde PSD vrea să îl păstreze pe Sorin Grindeanu ca ministru.

PSD și PNL au majoritatea în Parlament și fără UDMR, dar voturile parlamentarilor maghiari înclină balanța în multe momente. „Nu putem să fim împinși pe scări. Nu am intrat în coaliție ca să plecăm înainte de a termina, am spus că fără Ministerul Dezvoltării nu putem să continuăm”, a declarat Kelemen Hunor, președinte UDMR.

Potrivit celor mai recente informații comunicate, PSD Social-democrații vor păstra Transporturile,  SănătateaEconomiaFamilia și Munca. La Ministerul Fondurilor Europene, deținut până acum de liberali, ar putea veni actualul ministru de Finanțe, iar la Apărare ar rămâne Angel Tîlvăr. Ministerul Digitalizării ar putea fi condus de un deputat apropiat de șeful Consiliului Județean Bistrița, iar Agricultura de un om impus de secretarul general al PSD, Paul Stănescu. PNL vrea să preia Ministerul Dezvoltării. Ministerul de Interne, Finanțele și Cultura ar putea fi conduse tot de un reprezentant PNL.

Related Articles

Back to top button