Curierul Românesc

UDMR va trebuie să renunțe la șefia uneia dintre „jucăriile” preferate în favoarea PNL

În sfârșit, UDMR va trebuie să renunțe la șefia uneia dintre „jucăriile” preferate din administrația centrală în favoarea PNL care ar vrea jucăria pentru un om al lui Ludovic Orban abonat la contractele cu statul.

Directorul general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), impus și susținut de UDMR, Hajnalka Ildiko Vig, va fi în sfârșit schimbat după aproape patru de când partidul condus de Hunor Kelemen a ieșit de la guvernare. În locul reprezentantei UDMR va fi numit Alexandru-Laurențiu Blaga, care a mai ocupat această funcție din ianuarie 2020 până în aprilie 2021.

Laurențiu-Alexandru Blaga a fost numit șef al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară de fostul premier premier Ludovic Orban, la propunerea și susținerea liderului PNL Alba, deputatul Florin Roman.  Laurențiu-Alexandru Blaga este un personaj controversat, care din datele SEAP, reiese că este obsedat de contractele cu statul, derulând prin intermediul celor două firme ale sale-Larry Vermessungen și Larry &Cory Vermessungen, zeci de contracte. Potrivit informațiilor noastre, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a vrut să-și impună, fără succes, omul său la șefia ANCPI, adică pe actualul director general adjunct Mircea Viorel Popa. Numai că Laurențiu-Alexandru Blaga este susținut de PNL Alba, dar mai ales de către deputatul Florin Roman și de un europarlamentar din zona Alba.

Sursa Puterea

Related Articles

Back to top button