Curierul Românesc

Mihai Enache alege Trenul Unirii pentru a sărbători Ziua Națională în Alba Iulia

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria București merge cu Trenul Unirii, un proiect inedit al partidului pentru  a marca Ziua Națională a României și împlinirea a 105 ani de la Marea Unire.  Acest demers reflectă poziția sa în angajamentul pe care AUR îl are pentru promovarea unității și solidarității naționale în fața provocărilor actuale.

Trenul Unirii pornește într-o călătorie pe data de 1 decembrie 2023, de la Gara de Nord din București, ora 00:00, având ca destinație Alba Iulia, unde va sosi la ora 8:00. Evenimentul continuă cu participarea la „Marșul Unirii” și ceremoniile de la Alba Iulia. La finalul zilei trenul se întoarce la București.

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria București, a subliniat importanța acestui eveniment, și a declarat că: „Serbăm cea mai importantă zi din istoria României la Alba Iulia, în Cetatea Marii Uniri, ca în fiecare an. De data aceasta, însă, călătoria spre Alba o voi face într-un mod inedit, cu un tren special, Trenul Unirii, alături de 500 de patrioți din București. Astăzi nu suntem politicieni, suntem români, și nu ne dorim decât să facem din nou România Mare, puternică și respectabilă la nivel internațional. Acest lucru nu poate fi realizat dacă nu ne cunoaștem istoria, nu ne respectăm înaintașii și nu învățăm din faptele lor, din curajul, voința și sacrificiul lor, care ne-au oferit în 1918 o Românie unită și demnă”

Se vor alătura călătoriei cu Trenul Unirii parlamentarii AUR și președintele partidului, George Simion, precum și membri și simpatizanții, într-un gest simbolic de unitate și recunoaștere a sacrificiilor trecutului.

Mihai Enache își exprimă convingerea că Trenul Unirii va deveni un simbol al unității naționale și că acest eveniment va marca în mod deosebit Ziua Națională a României. În spiritul promovării valorilor tradiționale românești, Trenul Unirii devine o conexiune dintre trecut și prezent, arătând astfel că solidaritatea națională este cheia către o societate care nu și-a uitat rădăcinile și care știe în ce direcție se îndreaptă.

Mihai Enache, 35 ani, candidatul AUR la Primăria București. Absolvent al Colegiului Național Ienăchiță Văcărescu din Târgoviște, a urmat Facultatea de Administrație Publică și cea de Drept și un master în Administrație Publică și Dezvoltare Durabilă.

Cu experiență în administrația locală, Enache a gestionat proiecte pentru bucureșteni, cu bugete europene de peste 250 milioane de euro. Contribuțiile notabile includ Stația de metrou Tudor Arghezi, Spitalul de Stomatologie din Șoseaua Olteniței, Amfiteatrul Facultății de Medicină Dentară și Stația de Pompieri din Berceni.

Related Articles

Back to top button