comunicat

Aviz pozitiv pentru impozitarea marilor contribuabili – AUR

După un lung parcurs legislativ și multe dezbateri, propunerea Alianței pentru Unirea Românilor – AUR a fost, în sfârșit, recunoscută și votată în favoarea impozitării marilor contribuabili cu o cotă de 1% din cifra de afaceri. Această măsură se va aplica în situații în care profitul brut impozitabil provenit din cifra de afaceri este mai mic de 10% din venituri.

George Simion, liderul AUR, a fost unul dintre cei mai puternici susținători ai acestei inițiative, argumentând că România are toate resursele și capacitățile de a depăși criza financiară în care se află, dar că soluția nu rezidă în a face concesii în fața marilor companii. „Singura condiție este ca liderii politici să aibă curajul de a sta în picioare, nu în genunchi în fața marilor companii care au făcut profituri uriașe în ultimii ani,” a subliniat Simion.

Obținerea avizului favorabil în Comisia Economică din Camera Deputaților este un pas semnificativ pentru România. În contextul în care marile multinaționale au beneficiat de anumite avantaje fiscale și au înregistrat profituri considerabile pe teritoriul țării, această măsură se dorește a fi un echilibru, asigurând că aceste corporații contribuie corect la bugetul de stat.

Criticii coaliției PNL/PSD argumentează că actuala criză financiară este, în parte, consecința unei guvernări care nu a pus interesele României pe primul plan, ci ale marilor corporații. Prin adoptarea acestei măsuri, AUR speră să redirecționeze discuția către o Românie mai prosperă și mai echitabilă, în care fiecare contribuabil își asumă partea corectă de responsabilitate fiscală.

În încheiere, propunerea AUR de impozitare a marilor contribuabili cu 1% poate fi văzută nu doar ca o victorie pentru partid, ci și ca un semn că România este pregătită să facă schimbări semnificative în politica sa fiscală, având ca scop protejarea intereselor sale naționale și stimularea unei creșteri economice sănătoase

Related Articles

Back to top button