comunicat

România nu a găsit mine marine după explozia din apropierea unei stațiuni

Forțele Navale Române nu au găsit nicio mină marină în derivă după ce au cercetat litoralul Mării Negre, unde dimineață a avut loc o explozie din cauza posibilei detonări a unei alte mine.

Marina română ar fi cercetat spațiul maritim din apropierea coastei, în urma unor informații privind explozia unei mine marine în apropierea digului de protecție al localității balneare Costinești și a unei posibile mine în derivă în apropiere.

„Scafandrii săpatori și o navă a Gărzii de Coastă au efectuat o misiune comună de cercetare a spațiului maritim din apropierea coastei Costineștiului, care a dus la descoperirea niciunei mine marine în derivă”, se arată în raport.

Un dragoman „Viceamiral Constantin Belescu”, un elicopter IAR Puma Naval și un avion de patrulare american au fost implicate în căutarea minelor, a precizat comandamentul marinei române, adăugând că astfel de misiuni de observare vor continua.

După cum s-a relatat, luni dimineață a avut loc o explozie în mare, în apropierea satului stațiune Costinești din România. Aparent, o mină marină a lovit un dig și a explodat, provocând pagube minore, nimeni nu a fost rănit.

De la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, echipe de scafandri militari români, bulgari și turci au neutralizat minele care plutesc în derivă în apele lor. Din februarie anul trecut, scafandrii români au distrus cinci mine în zona de responsabilitate a Marinei Române.

Related Articles

Back to top button