comunicat

Se doreşte revenirea la dictatura prin controlul absolut asupra presei şi a platformelor de socializare

”Nu vom permite ca România să ajungă iar o dictatură!” anunță deputatul AUR Radu Grădinaru într-o declarație politică în parlament, în care avertizează că Ministerul de Externe pregătește achiziționarea unui soft costisitor care să monitorizeze întreaga presă, dar nu numai, în numele așa-zisei lupte contra fake-news.

Sub masca protejării românilor de ştirile false sau dăunătoare, MAE vrea să achiziţioneze un sistem IT bazat pe inteligenţa artificială care să monitorizeze platformele sociale, mass-media, site-urile de ştiri, blogurile, dar şi conturile jurnaliştilor, celebrităţilor şi politicienilor, afirmă Grădinaru.

”Cum se poate, într-un stat democratic, ca presa să fie monitorizată şi anulată de un sistem programat de stat? Cum se poate ca inteligenţa artificială să dicteze românilor ce să scrie, ce ştiri să citească sau pe cine să urmărească? Este primul pas spre controlul abuziv, total, al tuturor românilor. Astăzi sunt jurnaliştii şi formatorii de opinie, însă mâine ar putea fi oricine deranjează prin exprimarea unei opinii publice. În loc să investească în sănătate sau în învăţământul românesc, statul investeşte 3,2 milioane de lei, bani europeni, ca să ţină românii în lesă şi ca să-i lege la ochi, să nu vadă adevărul de sub ochii lor! Din păcate, pentru ei, românii ştiu adevărul şi s-au săturat de bătaia de joc a ultimilor treizeci şi trei de ani!”, a subliniat deputatul AUR.

„Fiecare român are dreptul să aleagă pentru sine atunci când vine vorba de presă sau de politică! Nu ne vom întoarce la cenzură! Nu vom permite ca România noastră să ajungă iar o dictatură!”, a conchis deputatul.

Related Articles

Back to top button