Curierul Românesc

Senatorul Sorin Mateescu (AUR), despre jaful legalizat marca PSD-PNL: au crescut taxele și impozitele pentru a crește veniturile la bugetul de stat cu 20%!

Într-o declarație politică, senatorul AUR Sorin Mateescu a atras atenția asupra unei „realități amare”: în loc să ia măsuri pentru a le oferi cetățenilor un trai decent, Guvernul PSD-PNL a ales să crească taxele și impozitele pentru a se asigura că vor veni mai mulți bani la bugetul de stat. Dacă analizăm declarațiile oficialilor PSD și PNL, se pare că putem vorbi de un real succes, având în vedere că, potrivit declarațiilor acestora, veniturile de la bugetul de stat au crescut cu 20%. Realitatea ne arată însă că, la nivelul cetățenilor de rând, consecințele sunt dramatice – povara fiscală a dus la sărăcirea românilor. În acest context, parlamentarul AUR a solicitat Guvernului să revizuiască urgent politica fiscală pentru a pune capăt acestui jaf legalizat și a reduce povara fiscală în rândul întreprinderilor.

„Este adevărat că, în prima lună a acestui an, veniturile la bugetul general consolidat au crescut cu aproape 20%, dar ce este ascuns în spatele acestor cifre pompoase? Creșterile masive de taxe și impozite, bineînțeles! Taxele sociale și impozitele pe salarii au explodat cu 24,5%, și asta nu este decât începutul suferinței pentru contribuabilii obișnuiți.

Această creștere a impozitelor vine la pachet cu o serie de măsuri draconice care lovesc în întreprinderi și angajați. Să nu uităm că scutirea de la plata impozitului pentru anumite categorii de salariați a fost eliminată fără milă, iar majorările salariilor minime nu fac decât să acutizeze presiunea fiscală. În timp ce politicienii se laudă cu cifrele din rapoartele contabile, oamenii din stradă se luptă să facă față unui cost tot mai mare al vieții”, a declarat senatorul.

Sorin Mateescu a subliniat că măsurile luate de Guvern au creat un climat de nesiguranță și frică în rândul întreprinderilor și angajaților, îngreunând și mai mult recuperarea economică. În acest context, soluția este cât se poate de clară, susține senatorul, și anume revizuirea politicii fiscale.

„Este timpul să ne ridicăm împotriva acestei asupriri fiscale și să cerem responsabilitate și transparență de la guvernanți. Nu vom mai tolera să fim jefuiți sub pretextul bunăstării bugetului de stat!”, a mai spus parlamentarul.

Related Articles

Back to top button